Foto’s van cast en repetities

Nadat StiMuLie vanaf 2013 dramatische stukken vol tragiek heeft gebracht, besloot StiMuLie om voor hun volgende productie, na een wereldwijde pandemie, voor een komedie te kiezen. Maar, StiMuLie zou StiMuLie niet zijn als ze niet hadden gekozen voor een heel macabere, zwartgallige komedie. Namelijk, de productie the Addams Family.

In deze musical van Marshall Brickman, Rick Elice (Script) en Andrew Lippa (muziek en liedteksten) is er op eens iets mis met de dochter des huizes, Wedsneday. Ze loopt de hele dag met een grijns door het huis en het dagelijkse martelen van haar broertje Pugsley gaat een beetje op de automatische piloot. Ze draagt zelfs jurkjes in felle kleuren.

Haar familie komt er al snel achter wat er met de jongedame aan de hand is: zij is tot over haar oren verliefd op Lucas Dommerholt en tot overmaat van ramp komen Lucas en zijn ouders kennismaken met de familie Addams. De familie reageert er wisselend op. Vader Gomez probeert zijn rol als vader van een puberdochter zo goed mogelijk te vervullen, de Moeder Morticia vind Wednesday veel te jong hiervoor, Pugsley vindt Lucas een eikel en de vreemde oom Fester, een romanticus in hart en ziel die een affaire met de maan probeert te beginnen, doet zijn best om met behulp van de voorouders van de familie in goede banen te leiden.

Als blijkt dat de ouders van Lucas en de familie Addams in totaal verschillende werelden leven is de chaos compleet en kan het publiek genieten van alles wat er goed en vooral fout gaat.