In 2011 had Marcel Strijbosch het idee om in Helmond een nieuwe musicalstichting te beginnen. In eerste instantie was dit een besluit ingegeven door egoïsme: Hij speelde vaker in producties, maar moest daarvoor altijd ver reizen en hij had geen invloed op welke producties er gespeeld zouden worden bij andere gezelschappen.

Een eigen stichting oprichten leek dus zinvol en zo werd het toenmalige ‘Stichting Musicals in Helmond’ geboren. Het oprichten bleek een relatief eenvoudig iets, het uitzoeken van producties ook, maar van zelf meespelen kwam er niet veel meer. Er moest namelijk zoveel geregeld worden, dat hij als productieleider aan de slag moest.

Niet te min werd in 2013 de eerste productie ‘Dracula’s Vloek’ gespeeld. De productie maakte zijn naam wel waar, want hij leek door rampspoed achtervolgt, met als tragische dieptepunt het afbranden van theater ’t Speelhuis op de dag dat het contract getekend was. Er werd besloten om uit te wijken naar Cultuur Centrum Martien van Doorne, waar de productie alsnog op de planken werd gebracht.

Inmiddels repeteert de stichting aan zijn vijfde productie: The Addams Family. Eerdere producties, naast Dracula’s Vloek zijn geweest: Cats (2016), Jekyll & Hyde (2018) en Jesus Christ Superstar (2022).

Omdat er vaak gekozen is om in het Cultuurcentrum Martien van Doorne te spelen is er ook besloten om de naam ‘Stichting Musicals in Helmond’ te veranderen in ‘StiMuLie’, wat staat voor ‘Stichting Musical Liefhebbers’.